Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Αυγ 27th, 2016

Γεροβασίλη: Τα μέτρα βρίσκονται πίσω μας

ÄÇËÙÓÅÉÓ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁËÅÎÇ ÔÓÉÐÑÁ ÌÅÔÁ ÔÇ ÊÕÂÅÑÍÇÔÉÊÇ ÓÕÓÊÅØÇ ÃÉÁ ÔÇÍ ÄÉÁ×ÅÉÑÉÓÇ ÔÙÍ ÐÑÏÓÖÕÃÉÊÙÍ ÑÏÙÍ (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)H κυβέρνηση έχει ξεπεράσει την «πιο κρίσιμη καμπή» του προγράμματός της, υποστηρίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Αγορά».
«Τα μέτρα βρίσκονται πλέον πίσω μας, έχοντας παράλληλα τηρήσει το προεκλογικό μας πρόγραμμα και υπερκαλύψει κάθε μας υποχρέωση» προσθέτει.
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, επισημαίνει ότι αυτές θα κινηθούν στο πλαίσιο της «δίκαιης ανάπτυξης», με δύο σημεία – σταθμούς: την ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας «με τη δίκαιη συμμετοχή και στις υποχρεώσεις και στα οφέλη όλων των Ελλήνων πολιτών».
Στη συνέχεια, η κ. Γεροβασίλη χαρακτηρίζει τη Σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου «ένα ακόμη βήμα» προς τη διαμόρφωση μιας συμμαχίας για την αλλαγή της ευρωπαϊκής ατζέντας και αναφέρει ότι υπάρχει «εμφανής πλέον ρωγμή στην ιδεοληψία που επικράτησε όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης εντός της ΕΕ». Παράλληλα, δεν παραλείπει να κατηγορήσει τη Νέα Δημοκρατία για την «αμφίσιμη στάση» της στο ζήτημα των εργασιακών.
Επιπλέον, σχετικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, η κ. Γεροβασίλη ξεκαθαρίζει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών είναι οριστικός και χαρακτηρίζει τη διαδικασία «πρωτόγνωρα αδιάβλητη για τα ελληνικά δεδομένα».
Τέλος, κάνει ειδική μνεία στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό και εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η γείτονα χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Ευρώπη. «Το ενδεχόμενο παραβίασης της συμφωνίας περιορίζεται με το πέρασμα του χρόνου», δηλώνει και προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει σταματήσει να ενισχύει τις δομές φιλοξενίας.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo