Γεροβασίλη: Έχουμε δεσμευτεί για αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων

Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή τροπολογίας που εισάγει τροποποιήσεις στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων δήλωσε:«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να διαμορφώσει διαφανές, αξιοκρατικό και λειτουργικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων, με σαφή κριτήρια επιλογής και με στόχο την ανάδειξη των καταλληλότερων».

Η υπουργός είπε ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση των προκηρύξεων για τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σήμερα, με την τροπολογία, γίνονται ρυθμιστικές παρεμβάσεις με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας, την αποσαφήνιση των κριτηρίων επιλογής και τη διεύρυνση του αριθμού των υποψηφίων που μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις.

Όπως ειδικότερα ανέφερε, οι ρυθμίσεις διευρύνουν τις δυνατότητες για μοριοδότηση της επιμόρφωσης υπαλλήλων από πιστοποιημένους φορείς, εξορθολογίζουν τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη μοριοδότηση άσκησης καθηκόντων ευθύνης κατά την επιλογή προϊσταμένων και ξεκαθαρίζουν ότι απαιτείται πραγματική άσκηση καθηκόντων ευθύνης στις θέσεις προς πλήρωση.

Η Όλγα Γεροβασίλη εξήγησε ακόμη ότι με την τροπολογία, σε περίπτωση κένωσης θέσης προϊσταμένου στη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας, δεν προκηρύσσεται εκ νέου αυτή η θέση, αλλά θα τοποθετείται για το υπόλοιπο της θητείας ο επόμενος στην κατάταξη στον πίνακα, που έχει ήδη γίνει από την επιλογή από την αρμόδια Επιτροπή. Στόχος αυτής της πρόνοιας είναι, όπως εξήγησε, η οικονομία χρόνου.

Σχετικά Νέα