Γερμανία: Τεράστια πυρκαγιά κοντά στο Βερολίνο – Εκκένωση χωριών

Σε υποχρεωτική εκκένωση τριών χωριών στο Βρανδεμβούργο, έξω από το Βερολίνο, προχώρησαν οι γερμανικές αρχές, εξαιτίας των δασικών πυρκαγιών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκτός ελέγχου. Η φωτιά, σύμφωνα με την «Deutsche Welle», βρίσκεται κοντά σε περιοχή με πυρομαχικά.

Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες στα χωριά Φρόνσντορφ, Κλάουσντορφ και Τιεφενμπρούνεν. Από τα μεγάφωνα, οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάρουν μαζί τους μόνο τα απολύτως απαραίτητα, τις ταυτότητες και τα φάρμακά τους.

Οι περισσότεροι από τους περίπου 540 κατοίκους πέρασαν τη νύχτα σε συγγενείς τους, αν και αρκετοί φιλοξενήθηκαν επίσης στο δημαρχείο κοντινού χωριού.

Τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι είναι η πρώτη φορά που πλήττονται από τέτοιου μεγέθους πυρκαγιά.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία, σποραδικές βροχές αναμένονται στο Βερολίνο και το Βρανδεμβούργο, αν και δεν είναι δυνατό να προβλεφθεί εάν θα βρέξει στις συγκεκριμένες περιοχές.

Το Βρανδεμβούργο είχε ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, ενώ οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ σπάνιες τους τελευταίους μήνες.

Σχετικά Νέα