Γερμανία: Συνελήφθη τζιχαντιστής που νοίκιαζε σπίτια σε Ελλάδα και Τουρκία

Ένας 24χρονος Μαροκινός συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές στην Κάτω Σαξονία, καθώς θεωρείται μέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Redouane S. νοίκιαζε διαμερίσματα σε μέλη του Ισλαμικού Κράτους σε Ελλάδα και Τουρκία, από τον Οκτώβριο του 2014 έως την άνοιξη του 2015, ενώ στα διαμερίσματα αυτά οργανώνονταν οι επιθέσεις των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το Reuuters.

Μάλιστα, ο συλληφθείς κατηγορείται για συμμετοχή στις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, ενώ όπως επισημαίνουν Γερμανοί εισαγγελείς «ήταν σε επαφή με την ομάδα με επικεφαλής τον Abaaoud και έδειξε προθυμία να αναλάβει περισσότερη δράση».

Σημειώνεται, ότι Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, «εγκέφαλος» των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου του 2015, είχε δώσει συνέντευξη στο περιοδικό του ISIS «Dabiq» . Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πόσο εύκολο ήταν το πέρασμά του από την Ελλάδα.

Ακολουθεί η συνέντευξη η οποία αφορούσε την τρομοκρατική επίθεση που ετοίμαζε στο Βέλγιο πριν μερικούς μήνες. Ο Αμπααούντ, παρόλο που η αστυνομία έφτασε πολύ κοντά του, κατάφερε να διαφύγει και να επιστρέψει στη Συρία. Ακολουθεί η συνέντευξη:

Dabiq: Γιατί πήγες στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Ο Αλλάχ με επέλεξε να ταξιδέψω στην Ευρώπη μαζί με άλλους δύο συντρόφους για να τρομοκρατήσω τους σταυροφόρους που κάνουν πόλεμο κατά των Μουσουλμάνων. Το Βέλγιο, όπως γνωρίζετε, είναι μέλος της συμμαχίας των σταυροφόρων που επιτίθενται κατά των Μουσουλμάνων σε Ιράκ και Συρία.

Dabiq: Είχατε και άλλους συντρόφους μαζί;

Αμπααούντ: Οχι ήμασταν τρεις. Τα ονόματά μας παίζουν σε όλα τα ΜΜΕ.

Dabiq: Ηταν δύσκολο για σένα να πας στο Βέλγιο;

Αμπααούντ: Αντιμετωπίσαμε διάφορες δυσκολίες στο ταξίδι. Περάσαμε μήνες προσπαθώντας να βρούμε δρόμο μέσα από την Ευρώπη και με τη βοήθεια του Αλλάχ καταφέραμε στο τέλος να φτάσουμε Βέλγιο. Εκεί καταφέραμε να βρούμε όπλα και ένα ασφαλές καταφύγιο για να ξεκινήσουμε τις επιθέσεις μας κατά των Σταυροφόρων. Η μόνη δύναμη είναι ο Αλλάχ.

Σχετικά Νέα