Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούλ 3rd, 2016

Γερμανία:Οι εξαγωγές αμυντικών συστημάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2015

b91965fca2fe5021753939983c8e2b1d_XLΟι γερμανικές εξαγωγές αμυντικών συστημάτων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2015, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή του αιώνα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας που επικαλείται, αναφορά του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην κυβέρνηση την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,η εφημερίδα “Welt am Sonntag” επισημαίνει ότι το οικονομικό ύψος των αδειών που δόθηκαν για την εξαγωγή αμυντικών συστημάτων έφτασε στα 7,86 δισ. ευρώ το 2015, σε σύγκριση με τα 3,97 δισ. ευρώ που ήταν το οικονομικό ύψος των αμυντικών εξαγωγών το 2014.

Η εφημερίδα τονίζει ότι η προσοχή του υπουργείου Οικονομικών επικεντρώθηκε στις ειδικές συνθήκες που διαμόρφωσαν το οικονομικό αποτέλεσμα των αμυντικών εξαγωγών την προηγούμενη χρονιά, όπως, η έγκρισή του για την πώληση τεσσάρων αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού στη Βρετανία, οικονομικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας ενέκρινε και την πώληση αρμάτων μάχης, αλλά και οβιδοβόλων μαζί με τ’ ανάλογα πυρομαχικά και τα οχήματα υποστήριξης στο Κατάρ, οικονομικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ. Πρόκειται για την υλοποίηση συμφωνίας, η οποία σύμφωνα με την αναφορά είχε εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση της Γερμανίας, το 2013.

Ωστόσο, το γερμανικό υπουργείο των Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει την αναφορά.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo