Γερμανία: Εκλογή νέας ηγεσίας σήμερα για τους Πράσινους

Με την εκλογή νέας ηγεσίας συνεχίζεται σήμερα το συνέδριο των Πρασίνων, το οποίο άνοιξε τις εργασίες του χθες το βράδυ με μια αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τους απερχόμενους προέδρους του κόμματος, Τζεμ Έζντεμιρ και Σιμόνε Πέτερ.

Υποψήφιοι να τους διαδεχτούν είναι μέχρι τώρα για την θέση του κ. Έζντεμιρ ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Σλέσβιγκ Χολστάιν, Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο οποίος περιγράφεται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως «ο νέος Γιόσκα Φίσερ», και για την θέση της κυρίας Πέτερ η ομοσπονδιακή βουλευτής από το ΒρανδεμβούργοΑνναλένα Μπέρμποκ και η επικεφαλής των Πρασίνων στο Κοινοβούλιο της Κάτω Σαξονίας Άνια Πιλ. Οι υποψηφιότητες είναι ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή.

Προκειμένου ο κ. Χάμπεκ να παραμένει υπουργός στο κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν, οι Πράσινοι χρειάστηκε να τροποποιήσουν τον κανονισμό τους, ο οποίος διαχώριζε μέχρι τώρα το κομματικό αξίωμα από το πολιτικό. Με ευρεία πλειοψηφία, τα στελέχη του κόμματος αποφάσισαν να εγκρίνουν μια μεταβατική περίοδο τουλάχιστον οκτώ μηνών, κατά την οποία ο επικεφαλής του κόμματος και τα μέλη του προεδρείου μπορούν να διατηρούν δύο αξιώματα. Ο ίδιος ο υποψήφιος δήλωσε άλλωστε ότι εάν δεν γινόταν η τροποποίηση δεν θα έθετε αύριο υποψηφιότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα