Γερμανία: Εισβολή οχήματος σε ασφαλτοτάπητα αεροδρομίου – Διακοπή εναέριας κυκλοφορίας

Η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο του Ανόβερου διακόπηκε σήμερα το απόγευμα, μετά την εισβολή, για άγνωστο ακόμα λόγο, ενός οχήματος στον ασφαλτοτάπητα του αεροδρομίου, ανακοίνωσε η τοπική γερμανική αστυνομία.

«Ένα περιστατικό που έχει σχέση με την ασφάλεια του αερολιμένα σημειώθηκε σήμερα γύρω στις 15:40 (τοπική ώρα/16.40 ώρα Ελλάδας). Ένας άνδρας έσπασε ένα φράγμα με ένα αυτοκίνητο και μπήκε στον ασφαλτοτάπητα» του αεροδρομίου, έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η τοπική αστυνομία.

Ωστόσο, ο άνδρας συνελήφθη γρήγορα από τις δυνάμεις της τάξης και τελεί υπό κράτηση.

Το αυτοκίνητο φέρεται να έχει πολωνική πινακίδα κυκλοφορίας, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα αίτια του περιστατικού, αλλά η αστυνομία δεν αποκλείει την εκδοχή ο οδηγός να βρισκόταν σε κατάσταση «σύγχυσης», καθώς μπορεί να ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών.

«Το αεροδρόμιο είναι πλέον ασφαλές» ανακοίνωσε η αστυνομία γύρω στις 6:30μμ μέσω Twitter, τονίζοντας ότι το «check-in των πτήσεων συνεχίζει να μην πραγματοποιείται» και η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ένα μέρος του τερματικού σταθμού Α έκλεισε, ωστόσο οι άλλοι δύο τερματικοί σταθμοί παραμένουν ανοικτοί, δήλωσε η αστυνομία στο dpa.

Τα αεροπλάνα που επρόκειτο να προσγειωθούν στο Ανόβερο κλήθηκαν να κατευθυνθούν σε άλλα αεροδρόμια, σύμφωνα με την αστυνομία.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters

Σχετικά Νέα