Γερμανία: Άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη της επίθεσης

Ο 35χρονος Γερμανός που έριξε το αυτοκίνητό του επάνω σε ομάδα περαστικών στο κέντρο της Χαϊδελβέργης χθες, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας δύο ανθρώπους, ανακρίθηκε σήμερα στο νοσοκομείο, αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις για την πράξη του, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές.

 

Ο άνδρας, ο οποίος έχει τραυματισθεί σοβαρά από τις σφαίρες της αστυνομικής περιπόλου η οποία εκλήθη για να αντιμετωπίσει το συμβάν, την ώρα που ο ύποπτος προσπαθούσε να διαφύγει πεζή κρατώντας ένα μαχαίρι, χειρουργήθηκε και μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις αφού συνήλθε από τη νάρκωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας και της τοπικής εισαγγελίας.

«Τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα», αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου και διευκρινίζεται ότι μένει να καθορισθεί εάν μπορεί να θεωρηθεί ποινικά πλήρως υπεύθυνος για τις πράξεις του.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες είναι πιθανόν να πάσχει από ψυχική διαταραχή.

«Στο στάδιο αυτό της έρευνας δεν υπάρχει ένδειξη τρομοκρατικό ή εξτρεμιστικό ιστορικό», δηλώνουν οι αρχές.

Βίντεο που γυρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα δείχνει τους αστυνομικούς να προσπαθούν να συλλάβουν τον ύποπτο, πριν ακουστεί ένας πυροβολισμός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ένας αστυνομικός πυροβόλησε αφού ο ύποπτος αρνήθηκε να αφήσει το μαχαίρι που κρατούσε και προσπάθησε να επιτεθεί στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον εξουδετερώσουν με δακρυγόνο σπρέι.

Ο ύποπτος παρουσιάζεται ως φοιτητής, 35 ετών. Το όνομά του δεν έχει αποκαλυφθεί. Διέμενε στην περιοχή της Χαϊδελβέργης και μία εβδομάδα πριν από το συμβάν είχε νοικιάσει το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στη χθεσινή επίθεση.(

Σχετικά Νέα