Δημοσιεύθηκε στις: Τε, Αυγ 17th, 2016

Γερμανία:Συνέλαβαν ύποπτο για τρομοκρατία

jlllljkΚομάντος των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας συνέλαβαν στην ανατολική πόλη Αϊζενχίτενστατ έναν 27χρονο Γερμανό ως ύποπτο ότι αποθήκευε υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως εκρηκτικά, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του κρατιδίου του Βραδεμβούργου.

Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση με μαχητές. Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων DPA, βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση για σχέσεις με σαλαφιστές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην Φραγκφούρτη επί του Όντερ, μια μεγαλύτερη γειτονική πόλη, δήλωσε πως ο ύποπτος είναι ένας ντόπιος ο οποίος δεν συνδέεται με τη μετανάστευση. Ερωτηθείς αν ο ύποπτος είναι ισλαμιστής, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιαδήποτε υποψία για τρομοκρατία δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί».

Νωρίτερα το περιοδικό Focus ανέφερε πως επίλεκτες μονάδες της γερμανικής αστυνομίας συνέλαβαν έναν 27χρονο Γερμανό ως ύποπτο ότι είχε εκρηκτικά στο διαμέρισμά του και ότι σχεδίαζε επίθεση στο φεστιβάλ της Αϊζενχίτενστατ. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο 27χρονος είχε σχέσεις με σαλαφιστές.

 

Πηγή real

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo