Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Απρ 19th, 2016

Γερμανία:Συλλήψεις ακροδεξιών τρομοκρατών για επιθέσεις σε κέντρα υποδοχής προσφύγων

kcgvnlΣτη σύλληψη 5 φερόμενων δεξιών τρομοκρατών προχώρησαν το πρωί επίλεκτοι της αντιτρομοκρατικής μονάδας GSG9 στο Φράιταλ της Σαξονίας. Οι ύποπτοι φέρονται να πραγματοποίησαν επιθέσεις σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας επιχείρησης η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης εφόδους σε σπίτια και διαμερίσματα στην πόλη Φράιταλ της Σαξονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη πέντε υπόπτων οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση δεξιάς τρομοκρατικής οργάνωσης, πρόκληση σοβαρής σωματικής βλάβης αλλά και απόπειρα δολοφονίας.

Πρόκειται για έναν 18χρονο, έναν 39χρονο, μια 27χρονη και δυο 26χρονους. Οι επικεφαλής της συμμορίας είχαν πέσει εδώ και καιρό στα δίχτυα των αρχών και έχουν προφυλακιστεί.

Η τρομοκρατική αυτή ομάδα φέρεται να πραγματοποίησε το περασμένο φθινόπωρο επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στο Φράιταλ με πέτρες και πυροτεχνήματα. Επίσης, οι ύποπτοι κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον ενός πολιτικού γραφείου του κόμματος της Αριστεράς, αλλά και για μια βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο ενός δημοτικού συμβούλου στο Φράιταλ.

Στα χέρια της γενικής εισαγγελίας η υπόθεση Φράιταλ

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel Online, κατά τις κατ΄ οίκον έρευνες βρέθηκαν εκατοντάδες πυροτεχνήματα που έχουν κατασκευαστεί στην ανατολική Ευρώπη. Πρόκειται για βεγγαλικά τύπου «La Bomba» και «Viper», τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσει και η νεοναζιστική τρομοκρατική οργάνωση Oldschool Society (ΟSS) για επιθέσεις εναντίον κέντρων υποδοχής προσφύγων. Κατηγορίες σε βάρος της τελευταίας είχε απαγγείλει η γενική εισαγγελία τον περασμένο Ιανουάριο. Η τρομοκρατική οργάνωση του Φράιταλ που εξαρθρώθηκε σήμερα φέρεται να ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2015.

Η κωμόπολη Φράιταλ, που αριθμεί περί τις 40.000 κατοίκους και η οποία βρίσκεται κοντά στη Δρέσδη, είχε βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας όταν επί εβδομάδες ξενοφοβικοί κύκλοι διαδήλωναν μπροστά σε ένα κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, το οποίο στεγαζόταν σε ένα παλιό ξενοδοχείο. Δεν είχαν λείψει και οι επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και υποστηρικτών τους.

Πριν από λίγες μέρες η γενική εισαγγελία της Καρλσρούης ανέλαβε την υπόθεση Φράιταλ.

Spiegel.de, Κώστας Συμεωνίδης

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo