Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 12th, 2016

Γερμανία:Πιθανή δίωξη του Βέμπερ για φορολογική απάτη

c0c3e6d39ea30dc21392953ab0b521fd_MΟ συνιδιοκτήτης και πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMF), Μάνφρεντ Βέμπερ, πιθανόν θα διωχθεί για φορολογική απάτη σε βάρος του γερμανικού δημοσίου, διότι το μεν αδίκημα της διαφθοράς έχει παραγραφεί, αλλά όχι και εκείνο της φοροδιαφυγής σε βάρος του γερμανικού δημοσίου, γράφει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.
Ο Μάνφερντ Βέμπερ είχε εμπλακεί στην παραγραφείσα υπόθεση δωροδοκίας Ελλήνων πολιτικών, προκειμένου να παραγγείλουν γερμανικά τανκς Leopard, αξίας 188 εκατ. ευρώ, με τη βοήθεια μεσαζόντων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι δύο πρώην βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας (SPD), Ντάγκμαρ Λούουκ, και Χάιντς-Αλφρεντ Στάινερ.
H παραγραφή, όμως, του αδικήματος της διαφθοράς δε συνεπάγεται και την παραγραφή του αδικήματος της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές της Εισαγγελίας του Μονάχου, από τις φορολογικές δηλώσεις της εν λόγω εταιρείας των ετών 2002-2004, προκύπτει ότι τα ποσά που δόθηκαν για τη δωροδοκία καταγράφηκαν ως δαπάνες της εταιρείας και επομένως δεν φορολογήθηκαν.
Δεδομένου, όμως, ότι τα χρήματα αυτά ήταν προϊόν δωροδοκίας, δεν έπρεπε να καταγραφούν ως δαπάνες. Αν και πότε η Εισαγγελία του Μονάχου θα ασκήσει ποινική δίωξη είναι ανοικτό, καταλήγει η εφημερίδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo