Γεννηματά: Συνέδριο θέσεων τον Ιούνιο για τον ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων

Με ομιλία της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά ξεκίνησαν οι εργασίες της 7ης κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και το μήνυμα που έστειλε ήταν ότι το Συνέδριο του Ιουνίου θα είναι συνέδριο θέσεων ώστε να γίνει ένα ακόμη βήμα για τον νέο και ενιαίο φορέα των προοδευτικών δυνάμεων.

Η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε παράλληλα στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση των αποτυχιών» και επισήμανε ότι «τα νέα μέτρα έχουν την υπογραφή του κυρίου Τσίπρα».

Αν και έθεσε ως στόχο την ανάγκη να φύγει η κυβέρνηση χαρακτήρισε γραφική την επιμονή στο αίτημα των εκλογών, για τις οποίες προέβλεψε πάντως ότι θα γίνουν πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

«Το ερώτημα είναι πως θα λύσουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, η χώρα δεν έχει ανάγκη από μία ακόμη κυβέρνηση μιας χρήσης» προσέθεσε. Στο πλαίσιο αυτό, επέμεινε στην αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και την εθνική συνεννόηση στη βάση ενός σχεδίου εξόδου από την κρίση.

Στη νέα προσπάθεια για την κεντροαριστερά δεν έχουν θέση οι τυχοδιώκτες που βρήκαν καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, και προσέθεσε: «Όσοι  συμπεριλαμβάνουν στην προοδευτική παράταξη τον εκφραστή της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της πολιτικής ψευδολογίας και σύντροφο του κυρίου Καμμένου, προσβάλει το χώρο και προσφέρει κακές υπηρεσίες στη χώρα».

Σχετικά Νέα