Γεννηματά: «Ο πρωθυπουργός δεν πείθει κανένα. Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες».

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά δηλώνει: «Αν η αξιολόγηση είχε κλείσει, η μείωση του αφορολόγητου και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, δεν θα είχαν μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η κυβέρνηση δέχεται προνομοθέτηση για το 2019 και το 2020 και ουσιαστικά οδηγεί τη χώρα σε 4ο Μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση».

Επιμένει στην εθνική συνεννόηση και στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν οπωσδήποτε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. “Η ιστορία δεν γράφεται με το “εάν” αλλά με το “πώς”. Και στο σημερινό “πώς” εμείς απαντάμε “μόνο μαζί”. Το στοίχημα είναι τι θα γίνει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών. Ποιοι θα είναι οι συσχετισμοί δυνάμεων και πώς θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε για το καλό του τόπου” τονίζει. Και προσθέτει “αν είναι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τα δύο πρώτα κόμματα στις επόμενες εκλογές, θα  οδηγήσουν τη χώρα σε ακυβερνησία ή όχι; Μόνο η ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη μπορεί να εγγυηθεί μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση”.

Σε ερώτηση για το αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη συζητά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αναδιάρθρωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου δηλώνει “ασφαλώς όχι και σε καμία περίπτωση. Το έχουμε ξεκαθαρίσει  σε όλους τους τόνους. Ας συνεχίσουν με τον κ. Καμμένο και την ακροδεξιά απόφυση των ΑΝΕΛ, έτσι άλλωστε βολεύονται” και υποστηρίζει ότι  “η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά για να αποφύγουμε στρατηγική ήττα της χώρας. Και σε αυτό πρέπει να συμβάλλουν οι άνθρωποι  της αριστεράς που εξαπατήθηκαν διπλά ως  Έλληνες  και ως αριστεροί”.

Η Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Τον κάθε πολιτικό τον χαρακτηρίζει η πολιτική που εφαρμόζει. Αυτός είναι ο πραγματικός του καθρέπτης. Πολιτικό εκκρεμές. Από το ένα άκρο στο άλλο.  Ασκεί ακραίες συντηρητικές πολιτικές, με αριστερίστικες ιδεοληψίες, έχοντας ως στρατηγικό εταίρο ένα ακροδεξιό μόρφωμα και κρυφή συμμαχία με μερίδα της  δεξιάς. Με αυτή την τακτική και τις πράξεις του δεν πείθει κανένα. Ο κ. Τσίπρας είναι πια το χθες. Κανένας δεν υπολογίζει σ’ αυτόν  για το μέλλον του τόπου.»

Σχετικά Νέα