Γεννηματά: Η ασφάλεια των πολιτών είναι θεμελιώδες δικαίωμα

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι: «Για μας το δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών είναι θεμελιώδες και αυτό σημαίνει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, στη βία, στην εγκληματικότητα».Μετά τη συνάντηση η κ. Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την κοινωνική πολιτική του Δήμου, για τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που έχει λάβει και μπορούν να αναβαθμίσουν πραγματικά την Πρωτεύουσα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Βεβαίως είχαμε και την ευκαιρία να συζητήσουμε και για τα πολύ σοβαρά προβλήματα της πόλης. Το κέντρο της Αθήνας με ευθύνη και της Κυβέρνησης υποβαθμίζεται διαρκώς, δημιουργούνται θύλακες ανομίας και παραβατικότητας και δυστυχώς καθιερώνεται άβατο σε πολλές περιοχές.

Για μας το δικαίωμα της ασφάλειας των πολιτών είναι θεμελιώδες και αυτό σημαίνει καμία ανοχή στην παραβατικότητα, στη βία, στην εγκληματικότητα. Έχει λοιπόν υποχρέωση η Κυβέρνηση να αντιδράσει άμεσα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Η Αθήνα να είναι ασφαλής πόλη.

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τις ικανότητες και τα αντανακλαστικά του Υπουργού Δημοσίας Τάξης. Όμως είναι ευθύνη συνολικά της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των πολιτών στην Αθήνα.

Εμείς θα είμαστε στο πλευρό του Δήμου και του Δημάρχου και θα αναλάβουμε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τα θέματα και στην Βουλή.

Σχετικά Νέα