Γεννηματά: Δέκα προτάσεις για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα

Ο Αλ. Τσίπρας και τους αγρότες εξαπάτησε με επιταγές χωρίς αντίκρισμα. Η απογοήτευση των αγροτών με την κυβερνητική πολιτική είναι κάτι που διαπιστώνω σε όλες τις επισκέψεις στην περιφέρεια , είναι πράγματι μεγάλη. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση αρμενίζει πολύ στραβά, τόνισε η Φ. Γεννηματά από τις Σέρρες.

Εμείς δεν περιοριζόμαστεμόνο στην κριτική στον Πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση. Είμαστε υπεύθυνη δύναμη, με προγραμματικές θέσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για λύσεις.

Καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο πλαίσιο πολιτικής για τους αγρότες και την ύπαιθρο, που είναι αποτέλεσμαανοιχτού και δημιουργικού διαλόγου με τους αγρότες και τους φορείς της Περιφέρειας από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό δεσμεύομαι προσωπικά και δεσμευόμαστε να προωθήσουμε πολιτικές και μέτρα για:

-Την προοδευτική μείωση του φόρου εισοδήματος, οι ενισχύσεις να είναι ακατάσχετες και αφορολόγητες
-Την αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα και μηνιαίο ανώτατο πλαφόν.
-Τη μείωση του κόστους παραγωγής με έμφαση στα αγροτικά εφόδια, στην ηλεκτρική ενέργεια και την καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου
-Την θέσπιση κινήτρων για την προώθηση σύγχρονων, ισχυρών και νοικοκυρεμένων συνεταιρισμών και ομάδων παραγωγών.
-Την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και του πρωτογενούς τομέα
-Την κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί
-Την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για να παταχθούν οι παράνομες ελληνοποιήσεις, οι πρακτικές των εναρμονισμένων τιμών και του αθέμιτου ανταγωνισμού και να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των τιμών στο χωράφι και των τιμών στο ράφι
-Την ολοκληρωμένη παρέμβαση για την κτηνοτροφία (βοσκοτόπια, αδειοδοτήσεις, βελτίωση ζωικού κεφαλαίου, προστασία και προβολή της φέτας, μείωση ασφαλιστικών εισφορών του ΕΛΓΑ)
-Την εφαρμογή ολοκληρωμένης πολιτικής διαχείρισης του νερού. Και πολιτικές για την αγροτική γη με παρεμβάσεις για την μείωση του κόστους παραγωγής.
-Την βελτίωση του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας του ΕΛΓΑ με μείωση του χρόνου καταβολής των αποζημιώσεων και διεύρυνση των ασφαλιζόμενων κινδύνων λόγω των έντονων κλιματικών αλλαγών.

Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη, ήταν αυτή που άλλαξε την εικόνα της ελληνικής υπαίθρου στην δεκαετία του ’80.Και τώρα η νέα ενιαία Κεντροαριστερά, είναι αυτή που μπορεί και θέλει να αναβαθμίσει την ύπαιθρο, με προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, ώστε να γίνει χώρος για να «ζεις», χώρος για να «επιχειρείς, σημείωσε η Φ. Γεννηματά.

Σχετικά Νέα