Γεννηματά για Ισπανία:Σπουδαία επιτυχία της σοσιαλδημοκρατίας

fofi-gennimata-pasok«Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών στην Ισπανία επιβεβαιώνει την κυριαρχία του αδερφού σοσιαλιστικού κόμματος PSOE, υπό την ηγεσία του Pedro Sanchez, στον χώρο της αριστεράς και διαψεύδει τις δημοσκοπήσεις που προέβλεπαν την υποχώρησή του στην τρίτη θέση. Στην πραγματικότητα, το PSOE ενισχύεται σε σχέση με τις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου, γεγονός που αποτελεί σπουδαία επιτυχία της σοσιαλδημοκρατίας υπό τις δύσκολες πολιτικές συνθήκες στη χώρα» αναφέρει σε δήλωσή τηςη κ. Γεννηματά, τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ως επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συγχαίρει τον Pedro Sanchez και το PSOE «για τη δύσκολη μάχη που έδωσε ενάντια στην σκληρή νεοφιλελεύθερη δεξιά της ύφεσης και της φτωχοποίησης και τη λαϊκιστική ακροαριστερά της μεγάλης αυταπάτης και των ψευδαισθήσεων» όπως είπε.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την ευχή, οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταφέρουν να συνεννοηθούν αυτή τη φορά, ώστε η Ισπανία να βγει από το πολιτικό αδιέξοδο και την αβεβαιότητα που βλάπτει τόσο την ίδια όσο και την Ευρώπη σε αυτή την κρίσιμη ιστορική καμπή.

Σχετικά Νέα