Γεννηματά:Υπέρ για την εξεταστική για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

gennimata

H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά,κατά την ομιλία της στη Βουλή,τάχθηκε υπέρ της πρότασης  του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα,η κ.Γεννηματά είπε«Ο λαός πρέπει να ξέρει τα λάθη όλων μας, τις ευθύνες, τις παραλείψεις. Θα στηρίξουμε την πρότασή σας για Εξεταστική για όλα τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γιατί όμως δεν τολμάτε να πείτε «ναι» στην πρότασή μας για Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια από το 2000 και μετά;», είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Δεν μας αγγίζουν οι αναφορές σας στα οικονομικά των κομμάτων. Εμείς πήραμε όλα τα μέτρα μόνοι μας. Εξαντλήσαμε τους ελέγχους και όλα τα πορίσματα βρίσκονται στα χέρια του εισαγγελέα. Δεν έχουμε να καλύψουμε τίποτα, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απολύτως».

Παράλληλα,αναφερόμενη στις 13 ρυθμίσεις υπέρ της διαπλοκής που κατήγγειλε ο Πρωθυπουργός, η κ. Γεννηματά σχολίασε: «Μιας και δεν καταφέρατε να ακυρώσετε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, ακυρώστε τις 13 ρυθμίσεις με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. «Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί την χειραγώγηση του κράτους και της Δικαιοσύνης. Είμαστε μία χώρα που δεν υπάρχει μόνο capital control, αλλά και Justice control», είπε και υπογράμμισε πως «όποιος έχει παραβεί τους νόμους, να πληρώσει όποιος και αν είναι. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη».

Τέλος,η κ.Γεννηματά εκτίμησε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης αποτελεί «πυροτέχνημα και αντιπερισπασμό του λαού από τα αδιέξοδά του» και μία «πρωτοβουλία πολωτική, διχαστική».

Σχετικά Νέα