Στον Ελαιώνα η Γεννηματά

4a053b0a001ddb2ab026a768b3d6a5f3-696x464Την ανάγκη να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος στη δοκιμασία των προσφύγων υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε σήμερα τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την στήριξή της στις γυναίκες πρόσφυγες, οι οποίες, όπως είπε, «δοκιμάζονται, βασανίζονται και κρατούν ψηλά την ελπίδα». «Η γυναίκα μάνα και πρόσφυγας κρατάει στην αγκαλιά της η ό,τι πολυτιμότερο έχει. Τα παιδιά της, την ίδια της τη ζωή (…). Είμαστε σήμερα εδώ, οι γυναίκες του ΠΑΣΟΚ, οι Ελληνίδες μητέρες για να σταθούμε στο πλευρό τους, ουσιαστικά και συμβολικά. Εμείς οι Έλληνες αποδείξαμε ότι και μέσα από τις δοκιμασίες, μπορούμε να κρατάμε ψηλά τις αξίες μας και τις αρχές μας. Δεν κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη σε πείσμα των ακραίων φωνών», επισήμανε η κ. Γεννηματά.

Εξήρε παράλληλα το έργο που επιτελείται στον Ελαιώνα από τον δήμο Αθηναίων και δεκάδες εθελοντές, που, όπως ανέφερε, «προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που αφήνει και δημιουργεί η κυβέρνηση».

 

Σχετικά Νέα