Γενική Απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

DETH

Στην πανελλαδική απεργία κατά της νέας συμφωνίας την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος συμμετέχουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους και όλο το λαό να «αποτρέψουν την πλήρη κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης με πρώτο σταθμό την 24ωρη πανελλαδική γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου».

Η κυβέρνηση αθετώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις συνεχίζει τις πολιτικές της τιμωρητικής λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, εφαρμόζοντας ένα νέο σκληρό μνημόνιο με επαχθείς όρους, προχωρώντας σε νομοθετήματα που καταργούν κάθε παροχή και κοινωνική ασφάλεια», τονίζει η ΓΣΕΕ.

Στην 24ωρη γενική Απεργία καλεί  και η ΓΕΝΟΠ, κάνοντας λόγο για «σκληρά και άδικα μέτρα, μετά από έξι συνεχόμενα χρόνια λιτότητας και βάρβαρης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων».

Επίσης, ακινητοποιημένοι θα είναι οι συρμοί του μετρό, καθώς απεργούν και οι εργαζόμενοι.

Τέλος,δεμένα στα λιμάνια  θα παραμείνουν και τα πλοία λόγω της 24ωρης απεργίας της ΠΝΟ, που έχει προοπτική κλιμάκωσης αν μέχρι τότε δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου.

Σχετικά Νέα