ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Είχαμε προειδοποιήσει για την έντονη κακοκαιρία

«Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες συνέπειες των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας», τονίζει με δελτίο Τύπου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η κακοκαιρία, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στη Δυτική Αττική και ειδικά στη Μάνδρα, τη Μαγούλα και τη Νέα Πέραμο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει πως είχε ειδοποιήσει εγκαίρως όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε τη Δευτέρα 25 Ιουνίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προκειμένου να τεθούν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας.

Σήμερα το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και εν συνεχεία ενημερώθηκε από τη Δήμαρχο Μάνδρας-Ειδυλλίας, Ιωάννα Κριεκούκη, για την κατάσταση, όπως είχε διαμορφωθεί έως εκείνη την ώρα.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών, Γιώργου Δέδε. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προέκυψαν από την κακοκαιρία και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, καθώς και οι απαιτούμενες ενέργειες για τη διαχείριση της κατάστασης που ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Στη σύσκεψη επίσης μετείχαν ο Δήμαρχος Μεγάρων, κ. Γρηγόρης Σταμούλης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, Υποστράτηγος Αχιλλέας Τζουβάρας, καθώς και κλιμάκιο στελεχών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Σχετικά Νέα