Γαλλική Δικαιοσύνη: Ζητά άρση της ασυλίας της Le Pen 

Να άρει την ασυλία της Marine Le Pen, ζήτησε στα τέλη Μαρτίου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Γαλλική Δικαιοσύνη, εναντίον της οποίας έχει ξεκινήσει έρευνα για κατάχρηση χρημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε για να πληρώσει δύο στελέχη του κόμματός της.

Η Marine Le Pen, που είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, αρνήθηκε στις 10 Μαρτίου να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου, το οποίο ερευνά την υπόθεση αυτή, επικαλούμενη την ασυλία της ως ευρωβουλευτού.

Όταν ρωτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Franceinfo αν θα ζητήσει από τους ευρωβουλευτές να απορρίψουν το αίτημα αυτό, η Le Pen απάντησε: “Είναι μια συζήτηση που θα κάνουμε στη νομική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου” και αρνήθηκε να δηλώσει οτιδήποτε άλλο.

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ζήτησε στις 2 Αυγούστου από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάκτησης του ποσού των 339.946 ευρώ που αντιστοιχεί στους μισθούς που καταβλήθηκαν σε δύο κοινοβουλευτικούς βοηθούς της Marine Le Pen, τον Thierry Légie και την Katrin Grize, σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή και μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Τα δύο αυτά πρόσωπα, αν και πληρώνονταν ως κοινοβουλευτικοί βοηθοί της Marine Le Pen στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πληρώνονταν από ευρωπαϊκά κονδύλια, στην πραγματικότητα εργάζονταν για το Εθνικό Μέτωπο. Ο Légie πληρώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2011 ενώ η Grize λάμβανε μισθούς από το 2010 μέχρι και το 2016.

Σχετικά Νέα