Γαλλία:H αστυνομία «χτύπησε» την κατάληψη στα διυλιστήρια της Esso

uytgtΜε αντλίες νερού και δακρυγόνα η γαλλική αστυνομία έσπασε τα ξημερώματα τον αποκλεισμό των διυλιστηρίων της Esso και των δεξαμενών του Φο-συρ-Μερ στην περιοχή της Μασσαλίας συναντώντας σθεναρή αντίσταση από τους εκατοντάδες απεργούς εργάτες και συνδικαλιστές που είχαν στήσει οδοφράγματα από την Κυριακή, ζητώντας την απόσυρση του νόμου για εργασιακά. Έξι από τα οκτώ διυλιστήρια της Γαλλίας, έχουν καταληφθεί από εργαζόμενους με αποτέλεσμα να εμποδίζεται την τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι θα ακολουθήσουν αστυνομικές επιχειρήσεις για την άρση του αποκλεισμού και των άλλων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έχουν αποκλειστεί, απειλώντας με ελλείψεις καυσίμων τη Γαλλία και κάλεσε τη συνδικαστική συνομοσπονδία CGT να επιδείξει υπευθυνότητα στον τρόπο που επέλεξε να διαμαρτυρηθεί.

«Αποκλείεται να επιτρέψουμε να βρεθούν οι Γάλλοι σε κατάσταση ένδειας, αποκλεισμού, να επιτρέψουμε να μπλοκαριστεί η οικονομία μας. Υπάρχει ένα νομοσχέδιο που υιοθετήθηκε από την Εθνοσυνέλευση. Δεν πέρασε καμία πρόταση μομφής. Το νομοσχέδιο θα ακολουθήσει τον δρόμο του στη Γερουσία και την Εθνοσυνέλευση. Ζούμε σε δημοκρατία…δεν θα υπάρξει απόσυρση του νομοσχεδίου», διεμήνυσε.

Σύμφωνα με τον Μανουέλ Βαλς «η ιδέα της μετωπικής σύγκρουσης είναι παλιά, ξεπερασμένη συντηρητική». «Το να παίρνει κανείς ομήρους του καταναλωτές, την οικονομία μας, τη βιομηχανία, να συνεχίζει ενέργειες με στόχο την απόσυρση του κειμένου, δεν είναι δημοκρατικό», σημείωσε και ξεκαθάρισε ότι η CGT θα λάβει μία εξαιρετικά σθεναρή, σαφή απάντηση από την κυβέρνηση. «Θα συνεχίσουμε να εκκενώνουμε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που είναι αποκλεισμένες
από αυτήν την συνδικαλιστική οργάνωση», κατέληξε.

 

Σχετικά Νέα