Γαλλία: Ο Φ. Φιγιόν δεν θα κατέβει στις βουλευτικές εκλογές

Ο Francois Fillon, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων που δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αναλάβει κεντρικό ρόλο ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Ο 63χρονος πρώην πρωθυπουργός θεωρείτο το φαβορί για την προεδρία της Γαλλίας ως τα τέλη Ιανουαρίου, όμως οι πιθανότητές του εξανεμίστηκαν μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου και των παιδιών του. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που όμως έπληξαν την αξιοπιστία του, αφού την ίδια ώρα υποσχόταν ότι θα εφαρμόσει μια «θεραπεία σοκ» στην οικονομία και ότι θα καταργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα.

Ο Fillon δεν υπέκυψε στις πιέσεις του κόμματός του να αποσυρθεί από την κούρσα προς όφελος κάποιου άλλου υποψηφίου και τελικά ήρθε τρίτος, με ποσοστό μικρότερο του 20%.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνάντησή του με την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων, ο Fillon τόνισε ότι οι βουλευτικές εκλογές είναι η επόμενη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει το κόμμα και ότι είναι βέβαιος ότι θα τα πάει καλά. Ωστόσο, ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει.

«Αυτή η μάχη είναι πλέον στα δικά σας χέρια (…) Τώρα θα γίνω και πάλι ένα απλό κομματικό μέλος. Θα πρέπει να σκεφτώ μια διαφορετική ζωή» είπε.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα σε βάρος του Fillon και της συζύγου του με την κατηγορία της υπεξαίρεσης δημόσιων πόρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα