Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούν 4th, 2016

Γαλλία:Σύλληψη υπόπτου για τρομοκρατικη επίθεση λίγο πριν το Euro

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν νωρίτερα ότι στο αυτοκίνητο του 25χρονου βρέθηκαν τυφέκια καλάσνικοφ, εκτοξευτήρες βομβίδων και περισσότερα από 100 κιλά εκρηκτικής ύλης. Η εν λόγω πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Ο άνδρας εντοπίστηκε στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας στα τέλη Μαΐου και παραμένει κρατούμενος ενόψει πιθανού αιτήματος έκδοσης στη Γαλλία.

Έως τώρα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τις προθέσεις του συλληφθέντα, το περιστατικό ωστόσο έρχεται ενώ η Γαλλία ετοιμάζεται να υποδεχτεί εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλους από όλη την Ευρώπη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (Euro 2016), που αρχίζει στις 10 Ιουνίου.

Την Τρίτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες τους για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών χτυπημάτων στην Ευρώπη, με το Euro 2016 να περιλαμβάνεται στους πιθανούς στόχους.

Η Πόλη του Φωτός βρίσκεται ούτως ή άλλως σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους, που στοίχισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους. Ο ίδιος ισλαμιστικός πυρήνας σκότωσε ακόμα 32 ανθρώπους με βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo