Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Ιούν 4th, 2016

Γαλλία:Έπεσε σήμερα η στάθμη του Σηκουάνα

View of the flooded river-side of the River Seine near the Eiffel tower in Paris, France, after days of almost non-stop rain caused flooding in the country, June 3, 2016.    REUTERS/Philippe Wojazer

Υποχώρησε ελαφρά η στάθμη του νερού στον ποταμό Σηκουάνα σήμερα το πρωί στο Παρίσι, για πρώτη φορά εδώ και μια εβδομάδα, καθώς έπεσε κάτω από τα 6,07 μ. γύρω στις 6.00 τοπική ώρα (7.00 ώρα Ελλάδας), αφού είχε ανεβεί έως τα 6,10 μ. στις 02.00, ανακοίνωσε η υπηρεσία πρόληψης Vigicrues.

Μετά από οκτώ ημέρες συνεχούς ανόδου των υδάτων, ο Σηκουάνας επανήλθε έτσι στο επίπεδο που είχε την Παρασκευή στις 20.00, με το Παρίσι πάντως να παραμένει σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Σεγκολέν Ρουαγιάλ, είχε δηλώσει χθες ότι είναι πιθανό το επίπεδο να σταθεροποιηθεί μεταξύ 6,10 μ. και 6,40 μ. τη νύχτα. Για την ώρα, η στάθμη παραμένει κάτω από την πλημμύρα του 1982 (6,18 μ.) και απέχει μακράν από αυτήν, την ιστορική, του 1910 (8,62 μ.).

Το χειρότερο σενάριο, για το οποίο έκανε λόγο το υπουργείο, ήταν το νερό να φθάσει τα 6,50μ.

Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία συνεχίζει να αναμένει βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι οποίες όμως «δεν θα έχουν τίποτα κοινό» με εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Αντιμέτωπο με μια πλημμύρα του Σηκουάνα, όπου η άνοδος των υδάτων έφθασε χθες στο ψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 και πλέον χρόνων, το Παρίσι είχε λάβει σειρά προληπτικών μέτρων: τα μουσεία του Λούβρου και του Ορσέ παρέμειναν κλειστά, τα ποταμόπλοια έμειναν στην αποβάθρα, οδοφράγματα ανεγέρθηκαν.

Οι καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την Ευρώπη αυτή την εβδομάδαστοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo