Γάλλος υπ.Οικονομίας:Η ΕE χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη και πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα

ghdfgΗ Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Ο κ. Μακρόν πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς από συζητήσεις τις οποίες αποκάλεσε «δημοκρατικές συνελεύσεις».
Ο κ. Μακρόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην κοινή γνώμη υπουργούς της κεντροαριστερής κυβέρνησης. Όμως η ίδρυση τον περασμένο μήνα δικού του κόμματος, με την ονομασία «En marche» (Εμπρός), έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκογές, έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι μπορεί να έχει στόχο το μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς η δημοτικότητα του κ. Ολάντ παραμένει στα βάθη. Ο κ. Μακρόν έχει δηλώσει πάντως ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.
«Η ιδέα δεν είναι να έχουμε 27 χωριστά δημοψηφίσματα», διευκρίνισε ο κ. Μακρόν στη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Αυτό το επόμενο σχέδιο πρέπει να έχει αυτή τη δύναμη», κατέληξε.

Σχετικά Νέα