Γάζα: Στους 22 οι νεκροί από τα επεισόδια

Σε κάθειρξη 24 ετών καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος Παρκ Γκουν-χιέ της Νότιας Κορέας Σε κάθειρξη 24 ετών καταδικάστηκε η πρώην πρόεδρος Παρκ Γκουν-χιέ της Νότιας Κορέας
Στη φυλακή δύο Τούρκοι για τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον Στη φυλακή δύο Τούρκοι για τα επεισόδια έξω από την τουρκική πρεσβευτική κατοικία στην Ουάσιγκτον

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών στη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των νεκρών σε 22 από τα βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι περίπου 40 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από τις σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών.

Οι Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν για την ελευθερία τους ενώ Ισραηλινοί στρατιώτες τους απωθούν με πυρά αλλά και χημικά. Οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα αλλά και αμερικανικές σημαίες ενώ παρά το γεγονός ότι δυο άνθρωποι πέθαναν και δεκάδες τραυματίστηκαν παραμένουν στο σημείο και διαδηλώνουν!

Το Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (OHCHR) έκανε σήμερα έκκληση στο Ισραήλ να διασφαλίσει ότι οι δυνάμεις ασφαλείας του δεν κάνουν χρήση υπερβολικής βίας εναντίον παλαιστινίων διαδηλωτών στη μεθόριο της Γάζας με το Ισραήλ.

Η εκπρόσωπος Ελίζαμπεθ Θροσέλ είπε σε τακτική ενημέρωση του Τύπου ότι η χρήση όπλων θα πρέπει να είναι η έσχατη λύση και ότι η αδικαιολόγητη χρήση τους πιθανόν να συνιστά δολοφονία αμάχων από πρόθεση, κάτι που αποτελεί παραβίαση της Τέταρτης Συνθήκης της Γενεύης.

Σήμερα υπέκυψε στα τραύματά του ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πριν από μια εβδομάδα στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον του Ισραήλ κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει το Ισραήλ από τον παλαιστινιακό θύλακα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι υγείας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα