Β. Κορέα: Οι δηλώσεις Τραμπ για το πυρηνικό κουμπί είναι “το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου”

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα πως το πρόσφατο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ καυχάται ότι έχει ένα «πολύ μεγαλύτερο» πυρηνικό κουμπί από εκείνο του Κιμ Γιονγκ-ουν δεν είναι παρά η έκφραση ενός «παράφρονα», «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία μιας ομιλίας που εκφώνησε για το Νέο Έτος προκειμένου να προειδοποιήσει ότι έχει πάνω στο γραφείο του το «πυρηνικό κουμπί», τείνοντας παράλληλα το χέρι στη Σεούλ και κάνοντας λόγο για διάλογο και συμμετοχή της Βόρειας Κορέας στους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα.

Απαντώντας ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε στο Twitter: «Ας τον ενημερώσει κάποιος από το λιμοκτονών και εξαντλημένο καθεστώς του ότι κι εγώ διαθέτω ένα πυρηνικό κουμπί, αλλά είναι πολύ πιο μεγάλο και πιο δυνατό από το δικό του, και λειτουργεί!»

Στην πρώτη βορειοκορεατική αντίδραση στο μήνυμα αυτό, η κυβερνητική εφημερίδα, Rodong Sinmun, απέρριψε τις δηλώσεις του ενοίκου του Λευκού Οίκου τις οποίες χαρακτήρισε «φανφάρες». Πρόκειται για τον «σπασμό ενός παράφρονα» ο οποίος έχει τρομάξει από την ισχύ της Βόρειας Κορέας και «το γάβγισμα ενός λυσσασμένου σκύλου».

Μετά την ομιλία του Κιμ, οι δύο Κορέες ξεκίνησαν μια προσέγγιση που κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με τις πρώτες επίσημες συνομιλίες έπειτα από περισσότερα από δύο χρόνια, κατά τις οποίες συμφώνησαν για τη συμμετοχή της Πιονγκγιάνγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιοντσάν.

Σχετικά Νέα