Δημοσιεύθηκε στις: Σα, Φεβ 6th, 2016

Βόρεια Κορέα:Επισπεύδει εκτόξευση πυραύλου

67af38ae4f36d56b0c269210310b527e_L

Η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως επισπεύδει την εκτόξευση πυραύλου ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα θέσει σε τροχιά έναν δορυφόρο επίγειας παρατήρησης. H Πιόγνκγιανκ ανακοίνωσε ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει για την εκτόξευση αρχίζει πλέον από αύριο, Κυριακή, σύμφωνα με το Τόκιο και τη Σεούλ -που υποψιάζονται πως θα πρόκειται για δοκιμή του πυρηνικού της οπλοστασίου.

Η Βόρεια Κορέα είχε ανακοινώσει νωρίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ότι θα εκτοξεύσει τον πύραυλο κάποια στιγμή ανάμεσα στις 8 Φεβρουαρίου και τις 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις από κυβερνήσεις που θεωρούν ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δήλωσαν πως η Βόρεια Κορέα λέει τώρα ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από την Κυριακή, Κυριακή, έως την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Ο IMO δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του Ρόιτερς αν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε πως δεν γνωρίζει να έχει τροποποιηθεί το χρονικό πλαίσιο για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo