Βόμβα ισοπέδωσε αγορά της Μπανγκόκ

Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 19.00 (τοπική ώρα) σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Μπανγκόκ, όπου συνήθως διέρχονται πολλοί τουρίστες. Σύμφωνα με την αστυνομία, η έκρηξη οφείλεται σε βόμβα.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά σε ένα τέμενος στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC, διαμελισμένα σώματα βρίσκονται στο δρόμο, ενώ χάος επικρατεί αυτή την ώρα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεχυμένος είναι ο αριθμός των νεκρών, καθώς άλλα ειδησεογραφικά Μέσα κάνουν λόγο για πέντε νεκρούς, ενώ άλλα, όπως το BBC, ανεβάζουν το θλιβερό απολογισμό στα δώδεκα θύματα. Το Skynews αναφέρει πως οι νεκροί είναι τουλάχιστον 15. Τουλάχιστον ένας εξ αυτών είναι τουρίστας. Στους 80 υπολογίζονται οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία.

Ακόμη δύο βόμβες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν κατακλύσει την περιοχή, και προσπαθούν να τις εξουδετερώσουν.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο τέμενος Erawan Shrine, στη συνοικία Chidlom, δίπλα σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων και ενδεχομένως να ήταν τοποθετημένη πάνω σε μοτοσικλέτα. Το τέμενος είναι αφιερωμένο στον Brahma, το θεό των Ινδουιστών, αλλά χιλιάδες Βουδιστές το επισκέπτονται κάθε μέρα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει μεγάλες αστυνομικές δυνάμεις. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Το απόλυτο χάος επικρατεί και στα νοσοκομεία της πόλης, όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες, σε επιφυλακή είναι το προσωπικό, ενώ κάνουν έκκληση για αίμα.

Να σημειωθεί πως οι βομβιστικές επιθέσεις στην Ταϊλάνδη είναι εξαιρετικά σπάνιες.

 

Σχετικά Νέα