Βρούτσης και Μηταράκης: Η κοροϊδία δικαιούχων σύνταξης συνεχίζεται

Επανήλθαν με δριμεία κριτική προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ο Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ, Ιωάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Νότης Μηταράκης, κάνοντας λόγο για κοροϊδία των δικαιούχων σύνταξης από την κυβέρνηση.

«Από τον Νοέμβριο του 2016 που ψηφίστηκε ο Ν. 4438/2016 και δεσμεύτηκε ποσό έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 859.000.000 ευρώ προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης, για την έκδοση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, δεν έχει εκδοθεί ούτε μία σύνταξη!

Χιλιάδες δικαιούχοι σύνταξης παραμένουν όμηροι των ψεύτικων υποσχέσεων και της πρωτοφανούς απραξίας της κυβέρνησης» αναφέρουν και προσθέτουν:

«Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, που η ίδια η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας είχε θέσει και έχει δεσμευτεί, οι 102.000 κύριες συντάξεις που παραμένουν σε εκκρεμότητα θα πρέπει να εκδοθούν μέχρι και τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυτό σημαίνει ότι, μέχρι σήμερα, θα έπρεπε -στους 4 μήνες που μεσολάβησαν- να έχουν ήδη εκδοθεί και απονεμηθεί περίπου 30.000 συντάξεις μαζί με τα αναδρομικά τους. Αντ’ αυτού δεν έχει δοθεί ούτε μία σύνταξη!

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση στη Βουλή, είχαμε ψηφίσει αλλά και προειδοποιήσει για την ανάγκη άμεσων ενεργειών και συγκεκριμένων δράσεων, προκειμένου οι προς διάθεση πόροι των 859.000.000 ευρώνα φτάσουν έγκαιρα στους συνταξιούχους που και τα δικαιούνται αλλά και τα έχουν ανάγκη.

Δυστυχώς, τα μέχρι σήμερα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη μεγάλη εξαπάτηση σε βάρος των συνταξιούχων, ως αποτέλεσμα της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Εργασίας» καταλήγει ο τομέας Εργασίας της ΝΔ.

Σχετικά Νέα