Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από τον «Δαίδαλο»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που προκαλείται από την πορεία του Δαιδάλου πάνω από τη Ελλάδα. Μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 23/10, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώνονται στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, ενώ υδροστρόβιλος παρατηρήθηκε στην Κεφαλονιά.

Όσον αφορά την συνέχεια τις επόμενες ώρες και ημέρες, και με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της Δευτέρας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κα το meteo.gr, αναμένουν:

Τις απογευματινές και βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/10, βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα βόρεια, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και σε περιοχές της Κρήτης.

Την Τρίτη 24/10, ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και την Κρήτη ενώ θα επηρεαστούν και τα Δωδεκάνησα, ενώ από απόγευμα και μετά ο στροβιλισμός του Δαιδάλου πάνω από τη χώρα μας θα προκαλέσει ισχυρά φαινόμενα, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Την Τετάρτη 25/10, ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως τις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας, με βελτίωση στα δυτικά και βόρεια. Την Τετάρτη ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και στην Αττική.

Την Πέμπτη 26/10 και καθώς ο Δαίδαλος θα έχει μετακινηθεί προς τα νότια, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη.

Οι χάρτες που ακολουθούν δίνουν τη θέση του χαμηλού και τις βροχές τις πρωινές  ώρες της Τρίτης 24/10:

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι από τον "Δαίδαλο"

Σχετικά Νέα