Βρετανία: 9 μέλη του κόμματος της May ζητούν ψηφοφορία για την αποχώρηση από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ

Εννέα μέλη του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος τάσσονται υπέρ τροποποιήσεων στη νομοθεσία που χρειάζεται για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένης μια κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για την παραμονή στην τελωνειακή ένωση, όπως αναφέρεται σήμερα σε δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Η ομάδα των αντιφρονούντων εντός του κόμματος της πρωθυπουργού Theresa May περιλαμβάνει δύο πρώην υπουργούς, που τάσσονται υπέρ «ουσιαστικών» διακομματικών τροποποιήσεων στο Νομοσχέδιο (Αποχώρησης από την) Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Οι αλλαγές αυτές περιλαμβάνουν τη διεξαγωγή ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο για την παραμονή σε μια τελωνειακή ένωση «η οποία είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσει», αναφέρεται στη Guardian.

Το νομοσχέδιο αποχώρησης θέτει σε δοκιμασία την ικανότητα της May να κυβερνά καθώς οι Συντηρητικοί είναι διχασμένοι ως προς το πώς να εφαρμόσουν το Brexit ενώ η Βρετανίδα πρωθυπουργός στηρίζει την οριακή κοινοβουλευτική της πλειοψηφία σε ένα μικρό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η May έχει δηλώσει ότι μια συμφωνία σε μια νέα τελωνειακή ένωση με την ΕΕ, στην οποία τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ θα λειτουργούν ως μια ενιαία αγορά χωρίς δασμούς, θα είναι «προδοσία» ως προς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΡ

Σχετικά Νέα