Δημοσιεύθηκε στις: Τρ, Ιούλ 21st, 2015

Βρετανία: Προς πώληση ακίνητα του Δημοσίου

osmporn-to-grexit-tha-prokalesei-xaos-pagkosmiws_1.w_hrΟ Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν αναμένεται σήμερα να ανακοινώσει ότι η βρετανική κυβέρνηση σκοπεύει να  ζητήσει από τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες της χώρας να υποδείξουν συγκεκριμένες εκτάσεις του Δημοσίου που μπορούν να πωληθούν για οικοδόμηση κατοικιών στο πλαίσιο των σχεδίων για εξοικονόμηση 20 δισ. λιρών από τις κρατικές δαπάνες.Ο Όζμπορν μετά την εκλογική νίκη του Μαΐου  έχει ήδη παρουσιάσει σχέδια για περικοπή 12 δισ. λιρών από τον προϋπολογισμό των υπηρεσιών πρόνοιας καθώς προσπαθεί να ισοσκελίσει και πάλι τα δημόσια οικονομικά της χώρας.

Έτσι,ξεκινώντας μια επανεξέταση των δαπανών σήμερα, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιοποιηθούν στις 25 Νοεμβρίου, ο Όζμπορν θα πει ότι η κυβέρνηση θα έχει εξοικονομήσει 98 δισ. λίρες έως το 2015/16 αλλά πρέπει να κάνει «περισσότερα με χαμηλότερο» κόστος στις δημόσιες υπηρεσίες.

«Κατά τη διάρκεια της τελευταίας βουλής, η κυβέρνηση πέτυχε τη μείωση των δημοσίων δαπανών στην οποία δεσμεύθηκε και μείωσε περισσότερο από το ήμισυ το έλλειμμα του προϋπολογισμού που κληρονόμησε», θα πει ο Όζμπορν, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του.«Ωστόσο, ακόμα δανειζόμαστε 1 λίρα για κάθε 10 λίρες που ξοδεύουμε και το εθνικό χρέος παραμένει στο υψηλότερο επίπεδό του για 50 χρόνια. Εάν δεν διαχειριστούμε αυτό το χρέος, διατρέχουμε κινδύνους με την οικονομική μας ασφάλεια».

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo