Βρετανία: Κανονικά οι πτήσεις στο Στάνστεντ μετά την πυρκαγιά σε λεωφορείο του αερολιμένα

Οι πτήσεις στην πύλη αναχωρήσεων του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου επαναλήφθηκαν σήμερα το πρωί, την επομένη της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε λεωφορείο του αερολιμένα, η οποία προκάλεσε την ακύρωση των αναχωρήσεων, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας του Σαββατοκύριακου του Πάσχα των Καθολικών.

“Οι πτήσεις αναμένεται να επαναληφθούν κανονικά”, ανακοίνωσε ο αερολιμένας. Στην ιστοσελίδα του αναφέρει ότι η λειτουργία του αερολιμένα αποκαταστάθηκε από σήμερα το πρωί.

Ερασιτεχνικές εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν πυκνό μαύρο καπνό να βγαίνει από ένα φλεγόμενο λεωφορείο μπροστά στην είσοδο του τερματικού σταθμού, χθες το απόγευμα.

Η πυρκαγιά, που τέθηκε υπό έλεγχο περίπου 40 λεπτά αφότου εκδηλώθηκε γύρω στις 16.20′ τοπική ώρα (18.20′ ώρα Ελλάδας), δεν προκάλεσε τραυματισμούς, σύμφωνα με το αεροδρόμιο.

Ωστόσο, οι πυκνοί καπνοί είχαν ως αποτέλεσμα τη μερική εκκένωση του αεροδρομίου και την ακύρωση όλων των προγραμματισμένων αναχωρήσεων έως τα μεσάνυχτα.

Οι επιβάτες περιέγραψαν σκηνές πανικού και σύγχυσης. “Ήταν η συνηθισμένη κατάσταση με ελάχιστο προσωπικό στο σημείο αυτό, είπε ο Στίβεν Φότρελ δημοσιογράφος του BBC που επρόκειτο να ταξιδέψει στην Ιρλανδία, όταν ρωτήθηκε από το βρετανικό δίκτυο.

“Ο αριθμός της πτήσης μας και η ώρα αναχώρησης εξαφανίστηκαν από την οθόνη χωρίς καμία ενημέρωση”, είπε η 18χρονη Τέιλορ Φάλτον-Γουάρντ που θα ταξίδευε με την οικογένειά της στο Δουβλίνο. “Αναγγελίες έλεγαν να εγκαταλείψουμε το κτίριο, αλλά οι πόρτες δεν ήταν ανοιχτές. Έτσι ο κόσμος άρχισε να σπρώχνει και να επικρατεί πανικός”, πρόσθεσε μιλώντας στο πρακτορείο Press Association.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, η φωτιά προκλήθηκε από “μια ηλεκτρική βλάβη στο λεωφορείο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ μεγάλο μέρος της πρόσοψης του τερματικού σταθμού υπέστη ζημιές από τους καπνούς”.

Σχετικά Νέα