Βρετανία: Επανέλεγχος στις βίζες επενδυτών, λόγω της σύγκρουσης με τη Ρωσία

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξετάσει αναδρομικά θεωρήσεις εισόδου (βίζες) που έχουν δοθεί σε πλούσιους ξένους επενδυτές και το εάν πρέπει να αναληφθεί δράση, δήλωσε η Βρετανή υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, απαντώντας σε ερώτηση για τους Ρώσους στους οποίους έχουν δοθεί τέτοιες θεωρήσεις εισόδου.

Η ερώτηση αφορούσε περίπου 700 Ρώσους που έχουν έρθει στη Μ. Βρετανία μεταξύ 2008 και 2015 με «βίζα βαθμού 1», η οποία παρέχεται σε όσους θέλουν να ιδρύσουν επιχειρήσεις στη Βρετανία και διαθέτουν κεφάλαια τουλάχιστον 50.000 λιρών (70.750 δολάρια ΗΠΑ).

«Το καθεστώς χορήγησης βίζας βαθμού 1 είχε ήδη αναδιαρθρωθεί το 2015-2016 και η χορήγηση βίζας έχει μειωθεί κατά 84% από τότε», είπε η κ. Ραντ σε κοινοβουλευτική επιτροπή. «Έχω ζητήσει από τους αξιωματούχους του υπουργείου να εξετάσουν τι αλλαγές μπορούν να γίνουν ακόμη και να ρίξουν μια ματιά σε προηγούμενες των τελευταίων λίγων χρόνων».

«Έχω ζητήσει να εξεταστεί μια ομάδα προηγούμενων για να δούμε αν χρειάζεται να αναληφθεί οποιαδήποτε δράση», πρόσθεσε.

Την Τρίτη η πρωθυπουργός του Η.Β. Τερέζα Μέι δήλωσε ότι είναι σωστό η Μ. Βρετανία να εξετάσει εάν αυτό το τμήμα του καθεστώτος χορήγησης βίζας χρησιμοποιήθηκε σωστά.

Σχετικά Νέα