Βρετανία: Δεν θα καθυστερήσει το Brexit λόγω της επίθεσης στο Λονδίνο

Τα σχέδια της Βρετανίας να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία για την αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου δεν θα καθυστερήσουν λόγω της επίθεσης στο κοινοβούλιο, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η επίκληση του Άρθρου 50 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης της Λισαβόνας είναι πιθανό να καθυστερήσει λόγω της επίθεσης, ο εκπρόσωπος της May είπε: «Αυτό για το οποίο ήταν εξίσου σαφής η πρωθυπουργός ήταν πως το Ουέστμινστερ επιστρέφει σήμερα στη δουλειά, η χώρα θα κάνει το ίδιο και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να καθυστερήσει».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι μετά την επίθεση η πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel, τον γάλλο πρόεδρο Francois Hollande και τον ρουμάνο πρωθυπουργό Sorin Grindeanu, και πως προγραμματίζονται και άλλα τηλεφωνήματα με ξένους ηγέτες.

Η αστυνομία έχει πει πως πιστεύει ότι γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη αλλά δεν τον έχει ακόμη κατονομάσει. Ο εκπρόσωπος της May είπε πως ο σκοπός είναι να κατονομαστεί το ταχύτερο δυνατό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Νέα