Βρετανία:«Όχι» σε επαναδιαπραγμάτευση του Brexit, αν δεν εγκριθεί η συμφωνία με την ΕΕ

Η βρετανική κυβέρνηση δεν θα επιδιώξει να διαπραγματευτεί περαιτέρω με την Ευρωπαϊκή Ένωση αν το κοινοβούλιο καταψηφίσει τη συμφωνία που θα προταθεί για το Brexit, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ντέιβιντ Τζόουνς.

Λίγο νωρίτερα ο Τζόουνς, που είναι αρμόδιος για το Brexit, είχε πει στους βουλευτές ότι το βρετανικό κοινοβούλιο θα κληθεί να ψηφίσει την τελική συμφωνία πριν διεξαχθεί η αντίστοιχη συζήτηση και ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όταν ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στην περίπτωση που η συμφωνία απορριφθεί από το βρετανικό κοινοβούλιο, ο υφυπουργός απάντησε: «Δεν μπορώ να διανοηθεώ μεγαλύτερη ένδειξη αδυναμίας από το να στείλει το κοινοβούλιο την κυβέρνηση πίσω στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να της πει ότι θέλουμε κι άλλες διαπραγματεύσεις… επομένως δεν μπορώ να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο».

Ο Τζόουνς πρόσθεσε επίσης ότι, αν η Βρετανία και η ΕΕ δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit μέσα στα δύο χρόνια που προβλέπονται από το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, η Βρετανία θα επιστρέψει στους κανονισμούς που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου για το εμπόριο.

Σχετικά Νέα