Βρετανία:Υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος το 58% των πολιτών

αρχείο λήψης (1)

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Opinium Research η οποία και δημοσιεύθηκε χθες Κυριακή δείχνει ότι το 58% των ερωτηθέντων,άρα η πλειοψηφία των πολιτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος  που έχει προγραμματίσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον με το ερώτημα της παραμονής ή μη της χώρας στην ΕΕ.

Συγκεκριμένα,η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 58% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος ενώ παράλληλα ,το 67% των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου επιθυμεί περισσότερες εξουσίες στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη νομοθεσία, τους φόρους, τα δημόσια έξοδα και τον σχεδιασμό.
Επίσης,το 34% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η οικονομία της χώρας θα βελτιωνόταν σε περίπτωση εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα μέχρι το τέλος του 2017. Ο Κάμερον επιδιώκει την επαναδιαπραγμάτευση της σχέσης της χώρας με την ΕΕ, που θα περιλαμβάνει μεγαλύτερη αυτονομία ως προς τον καθορισμό της εθνικής πολιτικής για το μεταναστευτικό.

Τέλος,η δημοσκόπηση διενεργήθηκε διαδικτυακά σε δείγμα 2.150 ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο το διάστημα 21-25 Αυγούστου.

Σχετικά Νέα