Βρετανία:Εκ νέου σύγκλιση της επιτροπής COBRA

odocoΤην επιτροπή διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων ‘COBRA’ συγκαλεί για δεύτερη συνεχή ημέρα στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Ντέιβιντ Κάμερον, ώστε να αποτιμηθούν δυνητικοί κίνδυνοι ασφαλείας για τη Βρετανία με βάση τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί μετά από τιςεπιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός χαρακτήρισε την Τρίτη την απειλή της τρομοκρατίας «πραγματική απειλή» για όλη την Ευρώπη.

Πάντως το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία δεν έχει αυξηθεί, κάτι που δείχνει πως δεν υπάρχουν πληροφορίες ασφαλείας περί επικείμενου χτυπήματος επί βρετανικού εδάφους.

Ωστόσο, η αυξημένη αστυνομική παρουσία σε πύλες εισόδου της χώρας και σε καίρια σημεία του Λονδίνου, όπως σταθμούς τρένων και κυβερνητικά κτίρια, θα διατηρηθεί μέχρι νεωτέρας σε μια προσπάθεια να καθησυχαστεί το κοινό.

Παράλληλα Βρετανοί ειδικοί έχουν σπεύσει στις Βρυξέλλες για να βοηθήσουν με τις έρευνες των διωκτικών αρχών. Στη Βρετανία διατυπώνονται αμφιβολίες για την επάρκεια των βελγικών υπηρεσιών ασφαλείας, ιδίως μετά τη γνωστοποίηση της ταυτότητας των δύο βομβιστών αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών, οι οποίοι ήταν γνωστοί στις αρχές και αναζητούνταν.

Σε ισχύ είναι σύσταση από το Φόρεϊν Όφις προς τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τη μετάβαση στις Βρυξέλλες αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Σχετικά Νέα