Βρέφος πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη Μυτιλήνη

ImageHandler

Εντός της ημέρας αναμένεται να προσδιοριστούν τα αίτια θανάτου βρέφους 6 μηνών, που πέθανε τα χαράματα στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ. Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, το βρέφος φαίνεται ότι μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε.

Το άτυχο βρέφος συριακής καταγωγής διέμενε από χθες με την οικογένεια του, που περιλαμβάνει και άλλα τέσσερα παιδιά, σε οικίσκο στον Καρά Τεπέ. Εκεί πήγαν αφού προηγουμένως παρέμειναν επί δυο σχεδόν μέρες στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Πιστοποίησης και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια (το γνωτό hot spot της Λέσβου), προκειμένου να καταγραφούν.

Οι γονείς του υποστηρίζουν ότι ενώ κοιμόταν παρουσίασε πρόβλημα με την αναπνοή του. Μεταφέρθηκε στο ιατρείο του καταυλισμού όπου του παρασχέθηκαν από γιατρό οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προσπάθειες καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης ξεκίνησαν από τη γιατρό του καταυλισμού, συνεχίστηκαν από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και μετά από τους γιατρούς του νοσοκομείου που τελικά διαπίστωσαν και το θάνατο του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα