Βούτσης προς αντιπολίτευση: Στάση αποχής από την ευθύνη

 

 

 

 

 

 

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν θα στηρίξουν την τροπολογία για το εφάπαξ βοήθημα στάθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης χαρακτηρίζοντας την στάση τους κατά την διάρκεια της ονομαστικής ψηφοφορίας ως “στάση αποχής από την ευθύνη”.

Ο Νίκος Βούτσης στην τοποθέτηση του από τα κοινοβουλευτικά έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “τρικλοποδιά” και “ρεσιτάλ κακοπιστίας” από την πλευρά των δανειστών. “Η αναγνώριση ότι πρόκειται για ένα ρεσιτάλ κακοπιστίας των εταίρων έναντι της χώρας δεν αναφέρεται πουθενά», υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως “μπήκε τρικλοποδιά στη χώρα, όχι στην κυβέρνηση”.

Απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να μην υπερψηφίσουν την επίμαχη ρύθμιση ο Νίκος Βούτσης σημείωσε πως “δεν είπαμε να αποθεώσετε μία κυβέρνηση που προσπαθεί, αλλά να πείτε ένα καλό λόγο υπέρ της χώρας ή ένα κακό λόγο υπέρ αυτών που τα επιβάλλουν”. Τόνισε μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής: “Έίναι τόσο αδιανόητο προς αυτούς που δημιουργούν περιβάλλον ασφυξίας να ορθωθεί ένα ανάστημα από όλα τα κόμματα και φεύγετε ένας-ένας με την ομάδα του για να μην γίνετε κομπάρσοι του Τσίπρα;”.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως παρά τις διαφωνίες των κομμάτων υπάρχει ένα σημείο συμφωνίας. “Η συμφωνία που έγινε το 2015 έγινε διαφανώς. Καλώς ή κακώς δεν υπάρχει τίποτα που να μην το ξέρουν όλοι. Και με βάση όλα τα στοιχεία κάθε κόμμα αποφασίζει την θέση που κρατά. Τα κόμματα όμως δεν βρίσκουν έστω και ένα λεπτό για να αναφερθούν σε πράγματα που είναι πολύ σκληρά για την κοινωνία”.

Σχετικά Νέα