Βούτσης:«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών»

voytsis_0

Ο κ. Βούτσης απέρριψε μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες  τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι στην οπτική και στον ορίζοντα της κυβέρνησης.

«Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία πάρθηκε για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για το πρόγραμμα αυτό ή και όποιο άλλο πρόσθετο εκπονήσει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Να ζητάς κάθε χρόνο είτε να σε αποθεώσει ο λαός, είτε οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος θα γίνει ταμείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί το Σύνταγμα. Δεν θα είναι, όμως, ως επιλογή ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε 100% στην απλή αναλογική»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ξεκαθάρισε ότι «σημείο αναφοράς στο οποίο επιμένουμε 100% είναι η απλή αναλογική, ανεξαρτήτως άλλων απόψεων».

«Το θέμα είναι, έστω και με αυτήν την επώδυνη συμφωνία, καθώς και τα άλλα σημαντικά νομοσχέδια, μετά την ψήφιση τους, να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα. Να δώσουν ώθηση στην οικονομία για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μπει μπροστά η μηχανή. Όλα τα άλλα, πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα θα σπάσει η Β’ εκλογική περιφέρεια, δεν ενδιαφέρουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πολυνομοσχέδιο, θα στηριχτεί σύσσωμα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αύριο, επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των μέτρων που θα ψηφιστούν ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού».

«Στο νομοσχέδιο δίνονται διευκρινίσεις. Κανένας αιφνιδιασμός δεν υπήρξε. Κατατέθηκε στη Βουλή, αφού έγινε αρκετά σκληρή δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως κόκκινα δάνεια, “κόφτης”, δημόσιο χρέος», συμπλήρωσε.

«Σωστές και καλές, οι προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος»

Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε πολύ σωστές τις προτάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. «Το ΔΝΤ πηγαίνει σε πολύ προχωρημένες, καλές και σωστές προτάσεις για το χρέος, οι οποίες δεν απηχούν απόψεις Ευρωπαίων. Καλό είναι να βρεθεί λύση, γιατί φοβάμαι μην μας πούνε ακόμα ψάχνουμε αφήστε να το δούμε άλλη στιγμή», είπε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Βούτσης μίλησε για «ΕΕ που δεν έβλεπε το τσουνάμι που ερχόταν και διέλυσε τέσσερις χώρες», αλλά και για «γενικότερη αβλεψία και πολιτική μετριότητα» που υπάρχει στην Ευρώπη.

Σχετικά Νέα