Βούλτεψη: Ο κ. Κοτζιάς έθεσε το θέμα της αιγιαλίτιδας με επιπόλαιο και παράδοξο τρόπο

“Για ποιο λόγο ετέθη το θέμα την ώρα της αποχώρησης του υπουργού; Τι ήθελε να πει ο κ. Κοτζιάς, ότι αυτός θα διευθύνει και ποδηγετεί το υπουργείο από το παρασκήνιο;». Με τα λόγια αυτά σχολίασε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη τις δηλώσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών περί αιγιαλίτιδας ζώνης.

«Γιατί το έθεσε αυτό το θέμα εκείνη την ώρα; Και αφού το έθεσε, δεν το έθεσε γενικά, είπε ότι έχει έτοιμα Προεδρικά Διατάγματα και ξαφνικά, χθες, ο κ. Τσίπρας ως υπουργός Εξωτερικών το παίρνει πίσω αυτό, ενώ ξέρουμε πόσο κακό κάνει στα εθνικά μας δίκαια αυτή η ατσούμπαλη συμπεριφορά και λέει ότι θα φέρει νομοσχέδιο στη Βουλή. Γιατί;», επέμεινε η κ. Βούλτεψη σε συνέντευξή της στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνέχισε: «Για να πανηγυρίζουν οι Τούρκοι, όπως κάνουν σήμερα, και να λένε ότι υπαναχωρεί η Ελλάδα; Για να ξαναθέσουν το casus belli, το οποίο ειναι κάτι το εντελώς παράνομο για το Διεθνές Δίκαιο;»

Η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση “για να τη συζητούμε μ’ αυτόν τον τρόπο, η Τουρκία έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε άλλες περιοχές και απαγορεύει κάτι τέτοιο να το κάνει η Ελλάδα σε όλη της την επικράτεια. Όταν έρχεται κάποιος πρώην υπουργός Εξωτερικών – παραδίδει (ο κ. Κοτζιάς) -, πώς μπορεί να το κάνει αυτό την ώρα που παραδίδει; Όταν έρχεται και λέει θα το κάνω στη μισή Ελλάδα, σαν να δέχεται ότι υπάρχει ειδικό καθεστώς στο Αιγαίο, διότι η Τουρκία αυτό επιχειρεί όλα αυτά τα χρόνια, να ‘γκριζάρει’ το μισό Αιγαίο”.

Σχολιάζοντας την προφυλάκιση του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, η βουλευτής της Β’ Αθηνών είπε πως «η Δικαιοσύνη διαχρονικά κάνει τη δουλειά της και επιτελεί το καθήκον της, δεν χρειάζεται ούτε να την προτρέπουμε, ούτε να την αποτρέπουμε, ούτε να τη σχολιάζουμε, διότι έτσι κλονίζεται η εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη”.

Για τις δηλώσεις του επικεφαλής του EMS, Κλάους Ρέγκλινγκ, βάσει των οποίων υπάρχουν θετικά δεδομένα για τη μη περικοπή των συντάξεων, η κ. Βούλτεψη υπογράμισε ότι “η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να μην εφαρμόσει αυτά τα οποία η ίδια έχει ψηφίσει”. Επίσης, χαρακτήρισε “τρικ” το προσχέδιο του προϋπολογισμού σημειώνοντας πως “το προσχέδιο γράφει ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και από κάτω υπάρχει μια δήλωση πρόθεσης της κυβέρνησης ότι δεν θέλει και δεν προτίθεται να τις περικόψει (…). Δεν μπορεί η κυβέρνηση να έχει υπογράψει κάτι το τόσο επαχθές και τώρα να παριστάνει ότι δίνει μάχη για να αποτρέψει αυτό το οποίο η ίδια υπέγραψε και αυτό το οποίο έγινε αποδεκτό από τις Βρυξέλλες ήταν καταρχήν το κόψιμο των συντάξεων”.

Κληθείσα, εξάλλου, να σχολιάσει το retweet που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτηση που παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αδόλφο Χίτλερ, ως σχόλιο σε προηγούμενες αναρτήσεις περί ατακτοποίητου γραφείου του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι δεν έχει δει την ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας “δεν έχω twitter, δεν ασχολούμαι μ’ αυτά”.

Σχετικά Νέα