«Βούλιαξε» η Ελλάδα απο το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας(Φώτο)

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας από το πρωί του Σαββάτου.

Οι καταιγίδες και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε περιοχές της Αχαΐας, το Μεσολόγγι, τη Ναύπακτο και την Αρτα μεταξύ άλλων, με πολλά σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίζουν, ενώ και η κυκλοφορία στους δρόμους γίνεται μετ’ εμποδίων. Ολες οι αρχές είναι σε επιφυλακή, καθώς αναμένονται νέα ισχυρά καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Μεσολόγγι: Πάνω από 100 κλήσεις στην πυροσβεστική

Στο Μεσολόγγι, εξαιτίας της σφοδρής καταιγίδας πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ η πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για απάντληση υδάτων, αλλά και κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πρόβλημα επιδεινώθηκε καθώς κεραυνός προκάλεσε διακοπή ρεύματος και βλάβη στο αντλιοστάσιο ομβρίων υδάτων. Παράλληλα, κατέρρευσε ανάχωμα στον δρόμο προς το ΤΕΙ, με συνέπεια να κατευθύνεται μεγάλος όγκος νερού προς την πόλη του Μεσολογγίου. Πολλές καταστροφές έχουν γίνει και σε καλλιέργειες.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η πυροσβεστική προχώρησε σε προληπτικές εκκενώσεις σπιτιών στα οποία κατοικούν ηλικιωμένοι.

Προβλήματα και στην Αθήνα

Το «μπουρίνι» που έπληξε την Αττική το πρωί του Σαββάτου δημιούργησε αρκετά προβλήματα, ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου έπεσαν δέντρα, αλλά και στα βόρεια προάστια και το Ιλιον. Η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις, για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, αλλά και κοπές δέντρων.

Απεγκλώβισαν γυναίκα από το αυτοκίνητό της

Σοβαρά είναι τα προβλήματα και στη Ναύπακτο, με την πυροσβεστική να δέχεται και εκεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων. Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση χρειάστηκε να επέμβει, προκειμένου να απεγκλωβιστεί γυναίκα από το αυτοκίνητό της, το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά.

Πλημμύρες και διακοπές ρεύματος στην Αχαΐα

Στην Πάτρα, σε πολλές περιοχές έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ έχουν πλημμυρίσει και εκεί καταστήματα και σπίτια. Επίσης, δέντρα και πέτρες έχουν πέσει σε επαρχιακούς δρόμους, δημιουργώντας προβλήματα στην κίνηση. Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά χωριά στη δυτική Αχαΐα.

Μία γυναίκα τραυματίστηκε, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο.

Πλημμύρισαν κτηνοτροφικές εκτάσεις και σπίτια στην Αρτα

Στην Αρτα, πλημμύρισαν σπίτια, δρόμοι και κτηνοτροφικές εκτάσεις καθώς, όπως αναφέρει το epirusgate, δεν είχε μπει σε λειτουργία το αντλιοστάσιο της Βίγλας.

Ποτάμια λάσπης στη Βάρδα

Η κακοκαιρία έπληξε και τη Βάρδα, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια λάσπης, ενώ πλημμύρισαν και εκεί σπίτια και καταστήματα. Σοβαρά προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές της Ηλείας, στη Γαστούνη, τα Λεχαινά και την Ανδραβίδα.

Φωτογραφίες, βίντεο: Eurokinissi, nafpaktianews, epirusgate, onairnews

Πηγή:Iefimerida.gr

 

Σχετικά Νέα