Βουλευτές προς Ολάντ: “Aναγνωρίστε τώρα το Κράτος της Παλαιστίνης”

Βουλευτές και γερουσιαστές της Γαλλίας από όλες τις πολιτικές πτέρυγες ζητούν από τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ να αναγνωρίσει το Κράτος της Παλαιστίνης, με μια επιστολή την οποία δίνει σήμερα Κυριακή στη δημοσιότητα το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Γαλλία πρέπει να δείξει τη βούλησή της για την άρση του αδιεξόδου σε αυτή τη σύγκρουση επαναβεβαιώνοντας επίσημα, εν ονόματι του απαράγραπτου δικαιώματος στην αυτοδιάθεση, ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να αποκτήσει Κράτος», κάτι που πρέπει να γίνει «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, αλλά και στην ασφάλεια του Ισραήλ», τονίζουν 154 γάλλοι κοινοβουλευτικοί στην επιστολή τους προς τον Ολάντ.

«Κύριε πρόεδρε, φανείτε αντάξιος των περιστάσεων, μην χάσετε αυτό το ραντεβού με την ιστορία, αναγνωρίστε τώρα το Κράτος της Παλαιστίνης», προσθέτουν.

Στελέχη των περισσότερων πολιτικών κομμάτων, τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς, συγκαταλέγονται στον κατάλογο των υπογραφόντων. Ανάμεσά τους φιγουράρουν ο Ζιλμπέρ Ροζέρ, βουλευτής των σοσιαλιστών (PS) και πρόεδρος του συνδέσμου γαλλοπαλαιστινιακής φιλίας, οι κομμουνιστές Μαρί-Ζορζ Μπιφέ και Πιερ Λοράν, οι γερουσιάστριες των οικολόγων Αλίν Αρσεμπό και Εστέρ Μπενμπασά, οι σοσιαλιστές Μαρί-Νοέλ Λινμάν, Ματιέ Ανοτέν, Κατρίν Τασκά, αλλά και μέλη των Ρεπουμπλικάνων (LR) όπως οι Ζαν-Λικ Ραϊζέρ και Μισέλ Βουαζέν.

Σχετικά Νέα