Βουλή: Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο

Οι βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγή, την Τρίτη  για το τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερα παιδιά και ένα τραυματίστηκε σοβαρά.

Στον απόηχο του δυστυχήματος, ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης ζήτησε να θεσμοθετηθεί υποχρεωτικό μάθημα οδικής αγωγής στα σχολείο. «Είχαμε πάλι ένα τραγικό δυστύχημα με νέα παιδιά. Νομίζω ότι πρέπει να αρχίσει μία συζήτηση για να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτικότητα του μαθήματος της οδικής ασφάλειας αν όχι από το δημοτικό σίγουρα από το Γυμνάσιο» επισήμανε, ζητώντας να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των τεσσάρων παιδιών που χάθηκαν.

Πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας στο θέμα του μαθήματος οδικής ασφάλειας προανήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.

Στο υπουργείο είναι έτοιμοι από καιρό για δημόσια τοποθέτηση στο θέμα, αλλά δεν έκαναν ανακοινώσεις για να μην θεωρηθεί ότι το κάνουν επικοινωνιακά με αφορμή τα τραγικά δυστυχήματα υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου.

«Είναι πράγματι τραγικό το περιστατικό… Ήδη στο Δημοτικό και στην Α’ Γυμνασίου υπάρχουν τέτοια μαθήματα στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης κι άλλων δραστηριοτήτων» τόνισε ο υπουργός.

«Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για μία πολύ συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα θέματα της οδικής αγωγής και υπάρχουν άνθρωποι στην κοινωνία που έχουν γνώση και θα κάνουμε κ μια κοινή συνεδρίαση στην αρμόδια Επιτροπής Οδικής ασφάλειας» πρόσθεσε.

Σχετικά Νέα