Βορίδης: Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας

Προκάλεσε η τοποθέτηση του Μάκη Βορίδη και οι ιδιαίτερα ακραίοι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε κατά της κυβέρνησης.

«Είστε κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας. Είστε πιο Σκοπιανοί και από τους Σκοπιανούς» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου σχολίασε ότι αυτά τα πράγματα χαρακτηρίζουν αυτούς που τα λένε, ενώ η Σία Αναγνωστοπούλου ζήτησε να παρέμβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς όπως είπε οι δηλώσεις του Μάκη Βορίδη «μας επιστρέφουν σε μεταεμφυλιακές περιόδους».

Ιδιαίτερα σκληρός ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

«Θα πρέπει αυτοί που λένε τέτοια πράγματα, οι επίγονοι των δικτατόρων να καταλάβουν ότι η Βουλή δεν είναι χασαποταβέρνα της Μάνδρας. Θα πρέπει να καταλάβουν οι επίγονοι των δικτατόρων και οι τσεκουροφόροι το σήμα που δίνουν στην ελληνική κοινωνία» είπε σε αυστηρό ύφος.

Στην ομιλία του ο Μάκης Βορίδης ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα παραχώρησε στους γείτονες εθνότητα και γλώσσα κάτι που δεν έκανε καμία άλλη κυβέρνηση.

Παρατήρησε μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός συνεχίζει την παράδοση του Μακεδονισμού της Αριστεράς την ώρα που μέχρι και το ΚΚΕ έχει αλλάξει θέση. «Εσείς είστε και με τον Λένιν και με τον Τράμπ, ταυτόχρονα και με τους δύο» είπε ο Μάκης Βορίδης.

Χαρακτήρισε εξάλλου τη σημερινή ημέρα αποφράδα καθώς είπε κλείνουν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον ελληνικό λαό ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, θα επανέφερε την 13η και 14η σύνταξη και τον κατώτατο μισθό.

«Και βέβαια ο ελληνικός λαός σας πίστεψε και εσείς τους κάνατε δώρο το ξεπούλημα της Μακεδονίας» είπε.

Σχετικά Νέα