Πολύνεκρο βομβιστικό χτύπημα στην Άγκυρα(ΒΙΝΤΕΟ)

turkΌπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το τουρκικό ενημερωτικό μέσο Dogan,σημειώθηκαν δύο εκρήξεις  στην πρωτεύουσα της Τουρκίας,με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν αρκετούς τραυματίες και νεκρούς.

Η αιτία των εκρήξεων δεν έχει γίνει γνωστή.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNN Turk, οι εκρήξεις φαίνεται ότι έγιναν πριν από μία προγραμματισμένη πορεία ειρήνης διαμαρτυρόμενοι κατά των συγκρούσεων μεταξύ του τουρκικού κράτους και Κούρδων στρατιωτών.

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Άγκυρα ήταν “τρομοκρατική επίθεση” και εξετάζουν ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.

Σύμφωνα και με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.

Με προειδοποιητικά πυρά στον αέρα η τουρκική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει μια ομάδα εξοργισμένων διαδηλωτών οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν στην περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού όπου νωρίτερα σήμερα σημειώθηκε η διπλή έκρηξη.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από μια προγραμματισμένη για αργότερα σήμερα, συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης υπέρ της ειρήνης στο σημείο αυτό. Η πορεία “ειρήνης” οργανώθηκε από το αριστερό, φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Οι διαδηλωτές, που σκόπευαν να συμμετάσχουν το απόγευμα σε μια διαδήλωση υπέρ της ειρήνης στο σημείο όπου έγιναν οι πολύνεκρες επιθέσεις, φώναζαν συνθήματα όπως “Δολοφόνοι αστυνομικοί” όταν απωθήθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας.

Οι συγκεντρωμένοι μπροστά από το σταθμό θα έπαιρναν μέρος στη διαδήλωση που είχαν οργανώσει από κοινού η συνομοσπονδία εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ΚΕΣΚ, η συνομοσπονδία εργατικών συνδικάτων ΝΤΙΣΚ, η Ένωση Ιατρών Τουρκίας (ΤΤΒ) και η Ένωση Επιμελητηρίων Μηχανικών (ΤΜΜΟΒ) με τίτλο «Σε πείσμα του πολέμου, ειρήνη εδώ και τώρα -Ειρήνη-Ψωμί-Δημοκρατία.

Ρεπόρτερ του πρακτορείου Ρόιτερ που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη είναι διάσπαρτα στο δρόμο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.

Σχετικά Νέα