Βιντεο από τη στιγμή του βομβαρδισμού στο νοσοκομείο στο Χαλέπι

nosokomeio708_3

Η αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στο Χαλέπι (Aleppo) της Συρίας, το οποίο διεύθυνε η οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, η είδηση για τον θάνατο δεκάδων και οι φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του κόσμου, προκάλεσαν για μια ακόμη φορά οργή και συγκίνηση για το μαρτυρικό λαό της Μέσης Ανατολής που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο εμφυλίου πολέμου, δέχεται επιθέσεις από τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους και βομβαρδίζεται από Ρώσους και λοιπούς «συμμάχους».

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες τραγωδίες, ένα πρόσωπο, ένα θύμα, αναδεικνύεται στην πιο εμβληματική μορφή αυτού του απάνθρωπου λουτρού αίματος. Αυτή τη φορά, ήταν η δυστυχώς η σειρά του παιδιάτρου του νοσοκομείου Μουχάμαντ Βασεέμ Μααζ. Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στους επιζώντες των αεροπορικών επιδρομών στο Χαλέπι αλλά συγκίνησε βαθιά και όσους διάβασαν αυτές τις μέρες για τη ζωή, το έργο και την προσφορά αυτού του γιατρού που αρνιόταν να εγκαταλείψει τους συμπολίτες του.

Σε αυτό βίντεο, του Chanel 4 News, που εξασφάλισε πλάνα από το κλειστό κύκλωμα του νοσοκομείου φαίνονται οι τις τελευταίες στιγμές του γιατρού αλλά και η στιγμή του βομβαρδισμού.

Σχετικά Νέα